Finale weekend op het Speed Centre Roden

De zomervakantie ligt inmiddels achter ons. En dat is het moment dat alle Roners zich op gaan maken voor de Rodermarkt feestweek.  In deze feestweek zal traditie getrouw ook de Gouden Helm Races weer plaats vinden op het Speed Centre Roden.

Dit jaar zal de Gouden Helm op het spel staan in de finale van het Dutch Open Grass Track. En als u bij ‘Dutch’ denkt dat er alleen Nederlandse rijders aan de start zullen staan, dan zal u verheugd zijn als wij u binnenkort het rijdersveld presenteren. 
Het Speed Centre Roden is erg populair bij de buitenlandse deelnemers. Daarom zullen er maar liefst 18 rijders in de klasse Special Senioren aan de start staan!
Naast de Special Senioren zullen, binnen het concept van het Dutch Open Grass Track, de zijspannen, Special 125cc Jeugd en de twee shorttrack klassen aan de start staan.
Ook zal Sem Ensing uit Peize aan de start verschijnen. Sem werd afgelopen jaar Nederlands Kampioen in de klasse Special 125cc Jeugd. De overstap naar de Special Nationalen was, gezien zijn leeftijd, geen optie. Sem heeft er voor gekozen om in Duitsland op de Special 250cc te stappen. 
Om Sem toch de mogelijkheid te geven op zijn thuisbaan in Roden te kunnen vlammen, heeft Stichting Motorsport Roden ervoor gekozen om de Special 250cc toe te voegen aan het Dutch Open Grass Track.
In voorgaande jaren werd de finale van de EVLS na de Gouden Helm gereden. Dit jaar is door de samenwerkende organisatoren besloten om er een motorsport spektakel weekend van te maken. Daarom zal op zaterdag 22 september de finale van EVLS in combinatie met een Jeugd & Nationaal worden verreden.
Dit motorsport spektakel zal op zaterdag 22 en zondag 23 september te zien zijn op het Speed Centre Roden.
Aanvang training: 10:00 uurAanvang wedstrijd: 13:00 uur
Wij zien u graag zondag 23 september op het Speed Centre Roden, Amerika 19, 9341 TC Een.