Groen licht voor FIM Long Track World Championship Challenge

Groen licht voor FIM Long Track World Championship Challenge

Eind januari 2020 werd door de KNMV de Baansportkalender gepubliceerd. En daar stonden voor Stichting Motorsport Roden maar liefst drie wedstrijden op. Totdat in februari de Corona pandemie uitbrak in Nederland.

Voor alle organisaties en rijders brak een onzekere tijd aan. We zagen vele sportevenementen afgelast worden en zo ging er ook een dikke streep door ons eerste evenement op 16 mei. Wij zouden dan de tweede ronde van het Dutch Open Grass Track tijdens een avondwedstrijd verrijden.

Eind maart waren alle evenementen tot 1 juni al van de kalender en halverwege april ging er een streep door alle evenementen t/m 31 augustus. Daarmee ging er ook een streep door de Jeugd en Nationaal welke gepland stond voor 31 augustus.

Dan realiseer je je als organisatie dat ook het FIM Long Track World Championship Challenge op losse schroeven begint te staan.

Binnen ons bestuur hebben we toen besloten om af te wachten. Iets wat ons als organisatie niet staat, maar ook wij konden niet anders. Met samengeknepen billen volg je alle extra nieuwsberichten en persconferenties. Eind juni komt dan het verlossende woord dat evenementen vanaf 1 juli weer mogen, maar dat grote evenementen voor half augustus niet plaatsvinden.

Deze versoepeling biedt kansen

In een digitaal overleg met de KNMV bespreken we samen met een aantal collega organisatoren de mogelijkheden voor een alternatieve baansportkalender. Voor Stichting Motorsport Roden komen voor september nog drie evenementen op de kalender te staan.

 • 5 september ONK Grasbaan
 • 19 september Jeugd en Nationaal
 • 20 september Gouden Helm Races – WK Challenge

We plannen een overleg met ons bestuur en onze medewerkers om van gedachten te wisselen of en hoe we invulling gaan geven aan de evenementen.

Met een aantal bestuursleden duiken we in alle regels en protocollen waar we als organisatie mee te maken gaan krijgen als we de wedstrijden gaan organiseren. En dan……..zakt alle moed je in de schoenen want eigenlijk blijkt het een onmogelijke missie.

We bereiden de medewerkers bijeenkomst voor en trappen de avond af met de mededeling dat we het niet zien zitten om de drie evenementen in september te organiseren. Binnen alle regels en protocollen kunnen wij het niet opbrengen om voor drie evenementen alles te moeten regelen.

Met de positieve instelling van de medewerkers wordt er gekeken naar de mogelijkheden om het toch voor elkaar te krijgen om de WK Challenge door te laten gaan. We schotelen onze medewerkers een aantal probleemstellingen voor en door de goede discussies komen we tot hele goede oplossingen.

Ook stellen we onszelf de kritische vraag waarom we überhaupt dit evenement in deze onzekere periode willen organiseren. Daarbij komen we eigenlijk tot de conclusie dat we allemaal vinden dat de plaatsing voor het Wereld Kampioenschap 2021 op de baan uitgevochten moet worden en niet van achter een bureau bepaald moet worden.

Gesteund door het vertrouwen van de FIM voor de komende jaren, de erkenning van de KNMV (Baansport Trofee) en de Gemeente Noordenveld (Zilveren legpenning) voor ons onuitputtelijke enthousiasme besluiten we om met passie, kwaliteit en de juiste uitstraling toch de WK Challenge te organiseren.

Wij hopen dat er, net als ons, meer baansportliefhebbers zijn die het belangrijk vinden dat de plaatsing voor het Wereld Kampioenschap 2021 op de baan wordt uitgevochten. En dat die liefhebbers deze strijd met eigen ogen willen zien en bereid zijn om een ‘Exclusief Ticket’ te kopen.

Wat is exclusief?

 • Jij bent 1 van de 250 liefhebbers die met eigen ogen gaat zien welke vier rijders zich plaatsen voor het Wereld Kampioenschap 2021;
 • Je krijgt twee consumptiemunten welke ingewisseld kunnen worden bij de cateraar;
 • Je krijgt een programmaboekje;
 • Je kan direct naast de baan parkeren
 • Je krijg een aandenken aan dit bijzondere evenement.
 • En je krijgt een voucher van 50% korting op één entreeticket voor het FIM Long Track of Nations welke op zondag 26 september 2021 zal plaatsvinden op het Speed Centre Roden.

Ben je nog steeds zo enthousiast en wil je graag bij dit evenement aanwezig zijn, klik dan op de volgende link om je entreeticket te bemachtigen!

LET OP:

 • Tickets alleen via online verkoopservice;
 • Op wedstrijddag geen verkoop aan de kassa;
 • Gelimiteerd aantal van 250 Exclusive Tickets;

 

Gouden Helm Roden FIM Long Track World Championship